View all Collaborations About & Contact

“Pixel & Frosti” Prentenboek

 04-PixelFrosti-00

– Vormgever Ruud maakte een prentenboek samen met illustrator Che 📖
– Onderwerp: Geluk (plezier, tevredenheid & zingeving) 🙂
– Om het prentenboek uit te brengen kozen ze voor crowdfunding 👥
– Crowdfunding om in ’t kader van een betere wereld overtollige voorraad te voorkomen 💚
– Iedereen die het project steunde (vanaf €29) ontving het prentenboek en evt. extra’s 🎁
– €1500 werd gedoneerd aan Make-A-Wish Nederland 💰

 

Bekijk project op Voordekunst.nl

Waarom dit prentenboek?

“Geluk”. Wat is dat eigenlijk? En wat betekent geluk voor jou? Wat als we er vanuit gaan dat het bestaat uit een balans tussen; plezier, tevredenheid en zingeving? Hoe visualiseer je dat voor kinderen? Sinds de dood van mijn vader en de geboorte van mijn 1e zoontje ben ik meer en meer met het onderwerp “geluk” bezig. Ik wilde dit interessante onderwerp graag omzetten in een creatief product. Als grafisch vormgever & art director ben ik visueel ingesteld en samen met illustrator Che Filet hebben we een prentenboek over geluk ontworpen. Speciaal voor kinderen (~ 18 maanden – 6 jaar).

 03-sketches

Waarom crowdfunding?

Om “Pixel de mopshond & Frosti de tosti – Onderweg naar geluk” uit te brengen was er €8000 nodig. Van dat geld betaalde ik de Voordekunst fee, illustrator, drukker, ISBN, verzendkosten en een donatie (€1500) aan Make-A-Wish. Voordeel van deze crowdfunding was dat we op deze manier het juiste aantal prentenboeken konden bestellen. Geen overtollige voorraad. Het drukwerk werd in Europa gedaan. Op deze manier hielden we de lijntjes zo kort en duurzaam mogelijk. De Voordekunst ondergrens om het project te laten slagen was 80%. Onze crowdfunding actie slaagde uiteindelijk met ??%. Met eigen geld vulde ik het bedrag aan om tot 100% te komen.

 04-PixelFrosti-02

Research

Al jaren houd ik notities bij over het onderwerp ‘geluk’ (o.a. video’s, podcasts, artikelen). Na extra research bedacht ik 2 karakters: “Pixel de mopshond & Frosti de tosti”. Over de naam Pixel hoefde ik trouwens niet lang na te denken, ik heb namelijk zelf een mopshond die Pixel heet. Om het verhaal te finetunen heb ik gesproken met o.a. een kinderboekenschrijver en een psycholoog. Vervolgens werkten Che en ik maandenlang aan alle details. Ook schonken we erg veel aandacht aan de typografie. We wilden alles met de hand schrijven. Het prentenboek (een proefdruk) is meermaals voorgelezen bij kinderdagverblijven. We hebben op die manier nuttige feedback mogen ontvangen tijdens het maakproces.

 02-trio

Het resultaat

Het is een kleurrijk prentenboek geworden (hardcover, 22x22cm, 40 pagina’s) met een positieve boodschap. Het bevat vele zoekplaatjes, een kleurplaat voor de kinderen en een wat groter inzicht voor de ouders en/of voorlezers. Een breed onderwerp, speels uitgewerkt. Wie wil nou niet iets leren over geluk? Het kan (jong en oud) aanzetten tot nadenken en praten over dit onderwerp. Belangrijke lessen, zonder het (direct) in de gaten te hebben. Het resultaat is het ideale kraam/verjaardagscadeau.

 04-result
 04-PixelFrosti-03
 04-PixelFrosti-04

Alle supporters en donateurs, bedankt! Mede door jullie is dit project succesvol afgerond. Extra dank:

Che Filet (illustrator), BLOS Amsterdam (kinderopvang), Lian Mutsers (psycholoog), Kindertuin Boxtel (kinderopvang), Prins Bernhard Cultuurfonds.

Thanks for watching. Need a design? Other question? I'd love to hear from you. Let me design your new brand identity, graphics or other creative necessities. Let's discuss the possibilities!

Peace